Baby als model inschrijven

Wanneer je je baby als model gaat inschrijven is het verstandig om met een aantal factoren rekening te houden. Het is immers zo dat op het Internet ook slechte figuren rondlopen die het niet doen om uw baby mooi op de foto te zetten. Wij geven je op deze pagina een aantal tips waarmee u kunt controleren of het bureau waar je je kind wil gaan inschrijven te vertrouwen is. Controleer een modellenbureau altijd minstens op de volgende punten:

Niet vooruit betalen

Baby als stoer modelEen betrouwbaar bureau laat je nooit vooraf een bedrag betalen. Er zijn malafide bureaus waar je inschrijfgeld moet betalen wanneer je je baby als model wil inschrijven. Het inschrijven van je baby bij een modellenbureau is altijd gratis. Bedrijven die vragen vooraf geld over te maken als inschrijfgeld gaan hoogstwaarschijnlijk met je geld ervandoor.

Het is wel gebruikelijk dat wanneer je baby een opdracht als model heeft binnengehaald het bureau wat voor de opdracht heeft gezorgd een bepaald percentage van de vergoeding krijgt. Spreek deze percentages vooraf duidelijk af en laat deze vastleggen!

Geen professioneel portfolio van je baby noodzakelijk

Wanneer je je baby wilt inschrijven bij een modellenbureau zal deze vragen om een aantal foto’s van je kind aan te leveren, zodat men een globale indruk heeft van het uiterlijk van je kind. Omdat het om kleine kinderen gaat is het niet noodzakelijk om hier een professionele portfolio voor aan te leveren, maar zijn een aantal foto’s op een mooie locatie voldoende. Organisaties die eisen dat er een professioneel portfolio dient te worden aangeleverd kun je als ouder zijnde beter links laten liggen. Het is namelijk praktisch onmogelijk om van je baby een portfolio op te stellen, gezien de snel veranderende uiterlijke kenmerken van je baby.

Internet baby modellenbureau’s

Ouder baby modelEr zijn een groot aantal baby modellenbureau’s welke alleen bereikbaar zien via een website. Wees op je hoede wanneer het gaat om internet bureau’s zonder fysiek adres, hier kunnen mensen achterzitten waar je je baby niet aan toe wil vertrouwen. Wanneer je van je baby een model wil maken zorg er dan voor dat je wat extra onderzoek doet naar de bureau’s waar je in geinteresseerd ben. Google eens op ervaringen van andere personen of controleer of het bezoekadres ook daadwerkelijk bestaat.

Daarnaast is het altijd aan te raden om de telefoon op de te pakken en het bureau te bellen hoe zij omgaan met een baby model. Op deze manier krijg je een gevoel bij het bedrijf en kun je altijd nog beslissen om je baby als model in te schrijven bij het internet modellenbureau. Wees ook voorzichtig met het digitaal toesturen van foto’s van je baby wanneer je niet zeker bent van de betrouwbaarheid van het bureau, niemand wil dat iemand ongewenste dingen met de foto’s van je baby doet!

Aangesloten bij de branche organisatie

Baby als leuk modelHet belangrijkste om te controleren is of het baby modellenbureau wat je op het oog hebt is aangesloten bij de Branchevereniging Modellen- en Castingbureau. Bureau’s welke aangesloten zijn bij deze vereniging gaan op een professionele manier met kinderen om. Wanneer een bureau niet is aangesloten bij deze branche organisatie is het aan te raden om na te vragen waarom het bureau niet is aangesloten. Het is immers niet verplicht om je modellenbureau aan te melden bij de branchevereniging.

Vertrouw op je moeder gevoel

De laatste maar misschien wel de belangrijkste tip op rekening mee te houden wanneer je je baby als model wilt inschrijven: Vertrouw op je moeder gevoel! Wanneer een bureau niet goed voelt of je hebt er je twijfels bij, doe het dan niet en zoek rustig verder! Niets is vervelender dan een slechte ervaring overhouden aan het modellen avontuur van je baby!

Heb je zelf een tip of heb je aanvullende vragen, neem dan contact met ons op via de contact pagina!

Ook worden er baby modellen gezocht in 2013!